Vyhledávání


Kontakt

Project OFF Siberia


E-mail: off.siberia@googlemail.com

Anketa

Jak jste se dozvěděli o našem webu?

Den 1

29.06.2009 10:56

 

Počet ujetých Km: 393

Přenocování: Radim u Krnova

 

Tedy v Pondělí 29. června začala naše cesta Na Ruskou Sibiř. Ale včerejšek jsme museli celí věnovat balení, vážení věcí, porovnávání na hromádky a přesvědčování se že už máme opravdu vše, a že tuhle čelovku už potřebovat nebudem.

Na papírku už mám jen pár nepřeškrtnutých položek, které musíme vyzvednout při opouštění našeho hlavního města.

Z Domu jsme vyrazily kolem 13:00 hod. Vyzvedávali jsme ony chybějící věci mezi ně patřili nově pořízené boty a kalhoty, které dorazili právě dnes. Pak to byl mezinárodní řidičák, který prý v Rusku musíte mít, nebo místo něj kolkovaný překlad. Poté vyzvednout v bance dolary, s nimi dojít do směnárny a pak už hurá pryč .

Projíždění Prahou nadchlo víc turisty než mně . Připomínám vezeme sebou pět náhradních pneumatik. Naše motorka s dvoj posádkou a bagáží připomíná spíš malí náklaďáček. Prostě, nevšimnout si může jen slepej.

Teprve kolem čtvrté jsme se  dostaly z Prahy. A abychom to ten první den nemněli tak lehké, hned na 50 Km dálnice na Brno začlo pršet. Pršelo až do večera a pak se k tomu přidala pořádná mlha. Nuceni zpomalit jsme dojeli do  Radimi. Tomáš tu má bývalého spolužáka, a tak u něj přenocujeme. Po koštování domácího alkoholu jsem se odebrala do  spacáčku a vzpomínání na staré dobré časy jsem přenechala na Tomáše, Fíka a jeho kamarády. Zítra snad už nebude pršet.