Vyhledávání


Kontakt

Project OFF Siberia


E-mail: off.siberia@googlemail.com

Anketa

Jak jste se dozvěděli o našem webu?

Den 11

09.07.2010 13:33

 

Počet ujetých Km: 567

Přenocování: Za vesnicí Prvomájová

 

 

Nic zvláštního se nestalo.

Ráno jsme balili před motelem a vydatně pršelo. Tak vydatně že nám voda zateklo až do pojistky od interkomu. Zavládlo mezi námi tedy ticho. Ustupujeme od původní trasy, severní částí Ruska a volíme plán B, tedy cesta návratu, jižní varianta. Je bohužel po lepších cestách, takže nás teď pár dní nečeká žádná zábava v bahně a mezi oblaky přítulných komárů, ale za to delší, a taky rychlejší.

Kolem páte hodiny se oblačnost konečně roztrhá, prudký vítr nás dokonale vysuší a mi kolem šesté zastavujeme na zapravce (benzíně) abychom opravili napáchané škody. Ale na naší skleněnou pojistku jen obsluha nevěřícně kroutí hlavou, posílá nás do obchodu za rohem. Tomáš se vrátil z klasickými keramickými pojistkami. Hledá siky a že nahradí drátek v pojistce. V jedné holé ruce svírá skleněnou pojistku, druhé kleště a začíná se pokoušet sundávat kovovou krytku. Já  „proč tam tu keramickou pojistku nedáš rovnou, místo té skleněné když mají stejné rozměry?“ Rozměry sice stejné nebyly, ale díky pružince byla závada opravena, komunikátor funguje, hraje Kill Bill, jak výstižné. Pokračujeme v jízdě a naháníme ztracený čas tím že jedeme i přes noc.

Začíná svítat a my sjíždíme z hlavní silnice. Na gpsce, hrdě trčí praporek s názvem „nezpevněná vozovka“ a my se drkotáme k místu našeho noclehu. Musíme projet malou vesnicí, žádný problém, že? Jenže to by Tomáš nesměl celou vesnici vzbudit tím jak se mu vytočila řidítka až tak, že se opřeli klaksonem o tankvak. Bylo tomu ve tři ráno a náš příjezd nemohl uniknout nikomu z obyvatel. Pak se nám podařilo ulomilit krytku na výfuk. To jak Tomáš neudržel motorku na té "nezpevněné vozovce", ta totiž byla vyjetá cesta od traktorů. Takže ulomil kryt na rozmáčené, hluboké, bahnité koleji od traktoru, v lese za vesnicí ve tři hodiny ráno.

Protože jsme byli asi oba natolik líní že jsme se nedošli podívat za zatáčku,  vřítili jsme se doprostřed lesa a spatřili krásnou dlouhou brázdu před sebou až ve chvíli kdy už se nedalo otočit a couvání v bahně není zrovna zábava na dobrou noc. Do předu to bylo zbytečné, tak jsme bohužel museli couvat. Ale zpátečka na motorce je na ruční pohon. A podle Archimédova zákona, pod heslem čím více se do bahna zaboříš tím více ti to podjede, jsme vytlačili motorku zpátky na louku. Postavili stan a hurá spát.