Vyhledávání


Kontakt

Project OFF Siberia


E-mail: off.siberia@googlemail.com

Anketa

Jak jste se dozvěděli o našem webu?

Den 15

13.07.2009 14:12

 

Počet ujetých Km: 915

Přenocování: Duplenskaja

 

Prší, nic nového. Vyjíždíme bez snídaně, z jasným cílem, najít v Omsku Internet. Po hodině jízdy potkáváme dva Poláky na motorkách. Jeden stojí na krajnici a druhý se válí v blátě deset čísel vysokém (hlína a písek za krajnicí, tam se normálně vyhýbají kamióny, dnes pár převrácených potkáme) Jeden chlapec si chtěl utáhnout botu tak zastavil opatrně na kraji asfaltu, druhý chtěl hrdině zajet na krajnici. Sotva se dotkl nohou země, začal bruslit a pád byl nevyhnutelný. Pomohli jsme jim vytáhnout motorku z příkopu. Hoši mířili do Mongolska. Pár rad a tipů jsme si vyměnili a zase jeli.

S internetem jsme zase nepochodily, ale tentokrát nám přes den alespoň poprchávalo. A Tomáš nenašel ani letiště. Chtěl mě totiž poslat domů, prý zlobím. K večeru se vyčasí a dokonce vysvitne sluníčko. Teploměr ukazuje 17 stupňů.

Naháníme ztracené hodiny a jedeme celou noc. V noci se jede lépe. Není tak hustá doprava jako přes den a navíc nejezdí kamióny. Slunce zapadlo kolem jedenácté a vyšlo kolem třetí ráno našeho času. Což jsou něco přes tři hodiny polo-tmy.

Je čtvrt na tři (našeho času) a slunce už je dávno na obloze a pomalu začíná hřát. Hledáme nějakou nerozblácenou cestu k lesu. Stavíme stan a jde se spát.