Vyhledávání


Kontakt

Project OFF Siberia


E-mail: off.siberia@googlemail.com

Anketa

Jak jste se dozvěděli o našem webu?

Den 45

12.08.2009 22:17

Přenocování: Aldan

Počet ujetých Km:

Ráno mi přes ruku přeběhl veliký pavouk a když jsem se probrala, zjistila jsem, že jich ještě několik je pod dekou. Super, arachnofobii sice nemám ale spát s nima taky zrovna nemusím. Ani nechci vědět kde všude v noci lezli, fuj.

Po tomto super probuzení se koná hygiena v podobě oplachování obličeje v ledové vodě a následuje snídaně u pána domu. Milí hostitelé nás po té doprovází až k benzínce za městem a tam se s námi už loučí. Děkujeme.

Dnešní počasí se nijak neliší od včerejšího. Mrholení střídá déšť a obráceně. Cesta je rozmoklá a naše motorka se zase svou světlostí přiblížila spíše silničnímu stroji, nežli enduru. Tlumič má asi dost. Zastavujeme v Aldanu na oběd a vážně zvažujeme jestli nepokračovat vlakem. Jenže tyto naše úvahy vyhoří ve chvíli kdy nám paní na přepážce místního nádraží oznámí, že vlak pojede až za dvanáct dní a průměrná rychlost nepřekročí čtyřicítku.Před nádražím se kolem nás zhrocuje hejno taxikářů. Vyptávají se, a když zjistí že máme problém s tlumičem zavedou nás do garáže „místního servisu“. Je šest hodin večer a kluci vymontovali tlumič. Zjistili, že je sice zavařený, ale ohnutý. Pustí se do opravy a nás posílají na ubytovnu. Z prací skončí pozdě večer a my si motorku vyzvedneme ráno.

Vyzvednout nás přijede majitel gastěnice ale po zhlédnutí našeho zevnějšku nás odmítá ve svém voze odvést na pokoj. Jsme tak trošku zaprášení a zablácení. Vše vyřešila přítelkyně jednoho opraváře, která půjčila své auto a s ním jsme byli odvezení.Koupel jsme si dali v Ruské Báni. Což je dřevěný domek ve kterém je něco mezi horkou párou a saunou. Člověk se napaří, sešlehá větvemi, umyje a pak pokropí studenou vodou. Prostě paráda.Po koupeli spánek. Co dodat dlouhý den.