Vyhledávání


Kontakt

Project OFF Siberia


E-mail: off.siberia@googlemail.com

Anketa

Jak jste se dozvěděli o našem webu?

Den 46

13.08.2009 22:18

Počet ujetých Km: 340

Přenocování: Nuringri

Ráno vyzvedáme motorku a za předpokladu, že tlumič už vydrží vyrážíme dále na západ. Jenže vymleté díry v cestách jsou nezvyklých rozměru a náš tlumič, který by při dobré vůl zvládl jet po rovné asfaltu vezme opět za své. Ani modlení už nepomáhá. Asfalt, natož rovný si můžeme jen přát, a tak i při malém zhoupnutí motorky cítím jak zadní kolo buší do podběhu, tak dlouho až jsme ho zlámali. Teď se vzorek brousí o rám motorky, která už je tak nízko, že při zatáčení šoupeme náhradní pneumatiky, přidělané ke kufrům, o zem. A poslední tečkou se nám stává nečekaná díra na cestě do které vletíme. Uchycení tlumiče se viditelně posunulo výše a my jsme nuceni se vrátit deset kilometrů do města Nuringri.

Při projíždění centrem a bezmocného hledání jakéhokoliv servisu nás předjíždí motorkář. Zastavujeme ho a on nás dovádí do servisu, nacházejícím se mezi garážemi.

Zde odmontují plast a zjišťují, že šroub je zase zlomený. Na starém sovětském soustruhu vyrábí jak nový šroub, tak i novou matici. Pak zavařují prasklé úchytné oko a při posouvání motorky se jeden a to zrovna ten hlavní opravář ošklivě zraní. Neopatrností se mu dostal prst mezi tlumič a rám motorky, zrovna v tu chvíli kdy jsme ji sundávali z velkého stojanu, což znamená, že si prostě skřípnul půlku palce. No ale co má ještě čtyři další, tak na ten palec namotal deseticentimetrový obvaz, šetřit se musí, a pokračoval v práci.

Tomášek nám uvařil večery a pak jsme se rozhodli postavit stan hned vedle dílny, stejně už toho dnes moc neujedeme.