Vyhledávání


Kontakt

Project OFF Siberia


E-mail: off.siberia@googlemail.com

Anketa

Jak jste se dozvěděli o našem webu?

Den 5

03.07.2009 17:03

 

Počet ujetých Km: 0

Přenocování: St. Peterburk Motel

 

Po ránu nás vzbudilo, příšerné vedro ve stanu, znáte to, nedýchatelno. Petrohrad je už pomněrne na severu a slunce tu zapadlo kolem druhé hodiny ráno a vylezlo a o dvě hoďky potom. Byli jsme nuceni evakuovat naší noclehárnu a po zkušenosti s přesností navigace sehnat i lepší mapu a při té příležitosti nechat i potvrdit pobyt, který po nás mohou požadovat policisté při kontrole.

Projížděli jsme městem a hledali místo z připojením na internet, na kterém by jsme našli obchod který prodává navigační zařízení. Našli jsme velké nákupní centrum a vněm stolek se zásuvkou. Obsadili jsme ho skoro na celý den. Motorku jsme zaparkovali před vchodem a místní ostraha vypadala poctěna občasným zkontrolováním našeho stroje, si myslím že spíše občas zkontrolovali okolní dění a ten náš stroj důkladně studovali.

My tedy mohli v klidu sedět ve třetím patře bez obav jestli naše plně naložené Gs'o neslouží jako atrakce. Pořídili jsme místní sim kartu do telefonu, našli informace o prodejnách map, najedli se a jeli zařizovat. Já mezitím stihla napsat na facebook a pár vzkazů, stáhnout fotky do počítače atd.…

Prodejnu map jme hledali přes souřadnice co nám po telefonu nadiktovali.

Prodejna pěkně vybavená. Lidé ochotní, příjemní.

Po půl hodině máme nově nahranou mapu, pro mě jediná nevýhoda a to ta že je v azbuce.

Další úkol, který přibil na dnešní plán je koupit klič číslo 13 protože jsme zjistili že v tom balení jsme zapomněli vořech na přední kala.

Po tříhodinovém objíždění železářství, benzínových pump a opraven jsme uspěli až na nejzastrčenější benzínce ke které jsme zabloudili úplně omylem. Ještě papírovou mapu „celého Ruska a to potvrzení o pobytu. Mapu jsme nemuseli hledat dlouho mají ji téměř všude a z potvrzením je problém, jestli ho chceme musíme se ubytovat. Je jedenáct hodin večer a my našli asi jediný prázdný motel, je totiž pátek a město, kromě našich maličkostí okupuje ještě spousta turistů. Takhle na noc se ani jednomu nechce vyjíždět a  potvrzení potřebujeme, tak uleháme ke spánku zase v Petrohradě.